Skúšku som nespravil, môžem ďalej pracovať, ak už uplynuli 3 mesiace od skončenia kurzu? - Všetko o súkromnej bezpečnosti
Všetko o súkromnej bezpečnosti

Skúšku som nespravil, môžem ďalej pracovať, ak už uplynuli 3 mesiace od skončenia kurzu?

Otázka:

Bol som na kurze SBS, hneď ako mi skončil kurz som sa zamestnal na dohodu vo firme. Pretože do 3 mesiacov od skončenia kurzu môžem pracovať, preukaz ešte nemám, lebo musím isť na opravnú skúšku. Čo sa stane keď budem pracovať bez preukazu aj viac ako 3 mesiace? Zamestnávateľ mi povedal že môžem prísť. Nedopustím sa tým priestupku?Keby prišli policajti na kontrolu tak kto by dostal pokutu ja či zamestnávateľ a koľko ?

 

Odpoveď:

Stav, ktorý opisujete je pomerne bežným a často sa opakujúcim, napriek tomu, že v takomto prípade môžete byť postihnutý tak Vy, ako aj prevádzkovateľ – zamestnávateľ. Ak, by sa o takomto konaní dozvedel správny orgán (v tomto prípade sú to krajské riaditeľstvá Policajného zboru a Prezídium Policajného zboru), nemusí Vám byť dokonca preukaz odbornej spôsobilosti vydaný!
Prevádzkovateľ – zamestnávateľ sa vystavuje riziku, že bude postihnutý za správny delikt na úseku súkromnej bezpečnosti podľa § 91 ods. 1 písm. e) zákona č. 473/2005 Z. z. o poskytovaní služieb v oblasti súkromnej bezpečnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o súkromnej bezpečnosti), za ktorý mu môže byť uložená pokuta až do výšky 3 319 eur a zákaz činnosti do 3 rokov.
Vy sa vystavujete riziku, že budete postihnutý za priestupok na úseku súkromnej bezpečnosti podľa § 92 ods. 1 písm. f) zákona o súkromnej bezpečnosti, za ktorý Vám môže byť uložená pokuta až do výšky 1 659 eur a zákaz činnosti do 5 rokov.
Exit mobile version